Aloe Vera Detox

Aloe Vera Detox

Verjetno poznaš ALOE VERO in njeno vsestransko učinkovitost?

Je pravi balzam za našo kožo in sluznico. Sama jo za zdravljenje raznoraznih kožnih nevšečnosti uporabljam že lep čas. Je vedno tista prva izbira, rešiteljica pred kopico težav, pa naj bodo opekline, piki, herpes, mozolji … pri vsem je odlična.

V primeru, ko ne vem, kaj bi uporabila, se na koncu vedno odločim za alojo, saj vedno pomaga in pomiri kožo.

A tokrat ti jo predstavljam v drugačni luči, in sicer v vlogi močne razstrupljevalke organizma, ki dobesedno pomete z vsem balastom, ki obremenjuje naše telo in blokira njegovo samozdravljenje.

Pred časom sem prvič naredila DETOX kuro z alojo oz. z ALOJO ARBORESCENS, nekateri ji pravijo tudi ČUDEŽNA RASTLINA ali RASTLINA ŽIVLJENJA.

To je Aloja, ki je primerna za uživanje in katera je poleg Aloe vere pri nas najbolj poznana. Za njeno čudodelnost so vedeli že stari Egipčani. Brazilski pater Roman Zaga pa je zaslužen za recepturo alojinega napitka, ki ti ga želim podeliti s tabo.

Nekaj besed o aloji

Aloja izvira iz Afrike. Poznanih pa je več kot 300 različnih vrst. Je grenka, bodeča, polna vode in zdravilnih substanc. Vsebuje vitamine, minerale, encime in aminokisline. Je super vlažilec kakor tudi čistilec – saj deluje odvajalno.

Notranje jo uporabljamo:

  • ko želimo očistiti telo/kožo in razbremeniti organizem,
  • očistiti kri in limfni sistem,
  • uničiti glivice in bakterije,
  • okrepiti obrambno sposobnost telesa,
  • izboljšati imunski sistem,
  • aktivirati vse telesne procese, organe in sisteme.

Sama sem se odločila za preventivno kuro, je pa nadvse priporočljiva v primeru kronične bolezni, težjih obolenj ali raku (spodaj pripnem link, kjer boš našla/našel več info. o tem).

Priprava zdravilnega napitka

  • 350g listov Aloe arborescens (naj bo ekološko gojena, stara najmanj 2 leti)
  • 500g akacijevega medu
  • 50 ml žganja (najbolje domačega)

Postopek priprave

Liste z vlažno krpo obrišeš in osušiš, odstraniš bodice in narežeš na cca. 2cm,  dodaš med in žganje in na hitro zmiksaš. Priporočam, da to opraviš zvečer pri minimalni svetlobi. Uporabiš  lahko palični mešalnik ali mikser, po želji.

Napitek nato shraniš v 2 ali 3 manjše steklene kozarce ovite v alu folijo.  Hraniš jih v  hladilniku in porabiš enega za drugim.

Jemanje

Uživaš 2x ali 3x na dan po 1 žlico, najbolje pol ure pred obroki.

Na začetku, da pripraviš telo, lahko par dni napitek uživaš s čajno žličko nato pa nadaljuješ z veliko žlico. Ko izprazniš vse kozarčke je prva kura za tabo, lahko narediš teden dni premora nato pa nadaljuješ z drugo kuro.

A ena kura na leto je dovolj, če si zdrav/a in si želiš le prečistiti telo, v nasprotnem primeru se odloči za dve kuri.

Priporočljivo je detox z Alojo narediti vsako leto jeseni, pred sezono prehladov, da si okrepiš imunski sistem.

Napitek nato shraniš v 2 ali 3 manjše steklene kozarce ovite v alu folijo.  Hraniš jih v  hladilniku in porabiš enega za drugim.

Spremembe, ki jih lahko opaziš:

Prve dneve jemanja je splošno počutje lahko slabše,  občutiš lahko bolečino, napetost ali spremembe na koži (srbečico, alergijo, mozolje…).  Urin je lahko temnejši, opaziš lahko zadah ali prebavne težave… karkoli že bo, je pomembno, da nadaljuješ z jemanjem, saj neprijetnosti po parih dneh izzvenijo.

Moja priporočila:

Alojin detox priporočam vsem, ki imate kakršnekoli kožne težave, saj vzrok zanje dostikrat tiči v zakisanosti organizma in preobremenjenosti le tega. Vse se začne v črevesju zato je ključno, da prečistimo prebavni trakt, saj s tem odplaknemo toksine obenem pa povečamo asimilacijo kakovostnih hranil.

Moja izkušnja z alojo:

Sama sem alojin detox naredila v sklopu razstrupljanja. Prvi teden sem si vzela kar prosto in se posvetila le sebi. Začela sem z jemanjem aloje kar 3x na dan, črtala gluten, kavo, vse oblike sladkorja in vse mlečne stvari, mesa pa tako ali tako ne jem. Popila anormne količine prekuhane tople vode  in veliko počivala –  no, vsaj na začetku. 😊

Telo se je kar odzvalo, v glavi me je tiščalo, bolela me je cela medenica in hrbet na res čuden način – še nikoli tako. Po trebuhu mi je robotalo in z energijo sem bila bolj ko ne na dnu.

A tam po slabem tednu je šlo samo navzgor. Energije sem imela iz dneva v dan več. Čutila sem večjo lahkotnost in razbremenjenost v smislu, da je odšlo iz telesa vse kar mu ne služi več. Koža se je prečistila, v glavi pa je bilo kar naenkrat več jasnine. Res, občutno boljše.

Priporočam!

 Za nasvete / priporočila piši. 🙂

Več info. o aloji in njenem nakupu dobiš na: info@fruktus.si

Alojo arborescens na ekološki način gojijo v Sečovljah – vrtnarstvo Ruzzier-Černe. Pošljejo lahko celo rastlino ali le liste, po tvoji želji.


Ilustracija: Meta Arnež