Spoznaj me

Da sem del narave, sem čutila že kot otrok, saj sem živela v hiši na robu gozda. Gozd je bil naš neomejeni prostor igre in ustvarjalnosti, naš pobeg v pravljični-skrivnostni svet. Veliko časa smo preživeli v njem,v družbi živali, dreves in vsega, kar raste, pa sem najraje še danes. Obožujem vse, kar je zeleno, zdravilno, domače, kreativnosti vseh oblik, lepoto narave in vsega lepega, stare običaje, tradicionalne metode zdravljenja naših in tujih kultur, lepotne rituale, orient, mističnost, astrologijo, tišino, vodo –  in še bi lahko naštevala.

Moč narave in vse kar nam ta ponuja, me privlači že od malih nog.

Doma so bila zelišča vedno prva pomoč pri raznovrstnih težavah. Stara mama jih je nabirala in sušila na podstrešju. Njen čaj je še danes najboljši, kljub zvrhani žlici sladkorja, ker brez njega ne bi bil več njen in ne naš najljubši.

Ljubezen do naravnih lepotnih ritualov ter raznoraznih coprnij, vem, sem prinesla že sabo na svet. Mami pa je bila tista, katera me je učila raznoraznih zvarkov starih receptur, saj sem imela kot najstnica izredno problematično kožo, na obrazu sem bila posuta z ogrci in mozolji, kožo po telesu pa ziritirano od neurodermitisa.

Tisto knjižico z recepti imam še vedno, za spomin, ker je bila prav ona začetek vsega.

Po končani srednji šoli sem delala v treh kozmetičnih salonih, ljubila sem svoje delo, skrb za dobro počutje ljudi, njihov zadovoljen izraz, ko so dobili več, kot so želeli, kljub temu pa sem po približno desetljetju začela prihajati do vprašanj, na katere nisem našla odgovorov. Želela sem namreč razumeti stvari, svet v nas, kar je zunaj nas … Kar naenkrat je bilo v moji glavi polno zakajev in takrat je odpadlo vse površinsko in nenaravno, po prebiranju gore knjig, ki so mi v roke prišle takrat, pa je ostalo le še tisto, kar je pristno, naravno in prijazno. Tako do živih bitij kot do zemlje.                  

Takrat sem se nato odločila in izstopila iz kozmetične industrije. Zaključila sem z vsemi sintetičnimi kozmetičnimi izdelki in pričela iskati bolj holistične pristope.

Vpisala sem se v šolo tradicionalne kitajske medicine, raziskovala akupresuro, masažne tehnike, preizkušala njihove metode pomlajevanja, tai chija, qi gonga,  hkrati spoznavala rastlinski svet, učinkovitost zelišč, začimbnic, plodov … ter njihovo vsesplošno uporabo. Tako sem začela z ustvarjanjem z izdelavo mil, maceratov, pilingov, mazil …

Stik z zdravilnimi rastlinicami, je moja največja strast, vse od občudovanja, sajenja, nabiranja, do izdelave raznoraznih pripravkov, okušanja in čutenja na koži. To me najbolj odpira k sebi in povezuje z vzem kar sem.

Trenutno pa sem sredi študija vedske astrologije, ki me je še bolj povezal z vzhodnim svetom, mi odgovoril na milijon vprašanj ter me zbližal z jogo in ajurvedo. To je svet, v katerem se počutim doma, ki mi daje ogromno širine in znanja pri spoznavanju vsega, kar sem. Pri  razumevanju življenja in povezanosti z vsem, kar nas obdaja.