SLADKORNA DEPILACIJA

Sladkorna depilacija je najstarejša metoda odstranjevanja nezaželenih dlačic, ki izvira še iz časa Kleopatre.
Njena naravna receptura in način izvajanja samih potegov je resnično najprijaznejši
za našo kožo in, kar je izjemno pomembno, najmanj boleč.

Sladkorna pasta je zmes sladkorja, vode in limoninega soka. Njen naraven sestav koži  zagotavlja izjemno blagodejnost, saj jo hrani, mehča in poskrbi za hitro regeneracijo mikro ranic, ki nastanejo po puljenju dlačic. Še posebno jo priporočam za občutljivo in tanko kožo, ki so nagnjena k vsesplošni preobčutljivosti.  Kateri že minimalna sprememba temperature predstavlja izziv ali pa iritacijo do katere pride zaradi določenih kozmetičnih sestavin v voskih.

Drugačnost in velika prednost sladkorne depilacije pred klasično depilacijo z voski ni le njena naravna sestava, temveč tudi smer, v kateri odstranjujemo nezaželjene dlačice. Sladkorno pasto nanašamo v nasprotni smeri rasti dlačic, počasi in z večkratnimi ponovitvami, da sladkor pronica čim globje v folikel, kjer objame dlačico in jo potegne ven v njeni naravni smeri rasti.

S tem dosežemo, da se dlačica odstrani v celoti, koža pa se ne poškoduje. Ni ranic, pekoče razdraženosti, strganih dlačic, posnete povrhnjice, hude bolečine in pretirane rdečine.

Dlačice se manj vraščajo. Koža se hitro pomiri in je voljna ter mehka na dotik.

Z redno sladkorno depilacijo bo čas brez dlačic vedno daljši, saj se dlačice ne lomijo, rast se bo upočasnila, dlačice stanjšale in razredčile..

Sladkorna depilacija se lahko izvaja ročno (sugaring) ali s trakovi.

rezerviraj svoj termin >